Pin It

Voucher για ανέργους και επιχειρήσεις

voucher-espa

Voucher 2014

Share Button

voucher

Voucher 2014

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους έως 29 ετών, γνωστό και ως VOUCHER 18-29, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ  εκ νέου το δεύτερο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εργασίας.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ΙΟΥΝΙΟ  εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί η προκήρυξη του νέου voucher 2014, η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε 75.000 ανέργους νέους να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αφού πρώτα λάβουν την απαραίτητη επιδοτούμενη κατάρτιση.

Η αμοιβή των ανέργων δικαιούχων θα είναι από 2400€-2700€ στο ύψος δηλαδή και του αρχικού κύκλου voucher 2013.

Οι άνεργοι νέοι που θα ωφεληθούν θα προέρχονται από την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών και από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες Γυμνάσιο / Λύκειο / ΙΕΚ καθώς και ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από τους 75.000 δικαιούχους voucher  που θα εγκριθούν οι 15.000 συζητείται να διατεθούν αποκλειστικά για τον τουριστικό τομέα και οι 10.000 θα διατεθούν για τον πρωτογενή και αγροτικό τομέα. Οι υπόλοιπες 50.000 άνεργοι θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των υπόλοιπων κλάδων. Να σημειωθεί ότι το αρχικό πρόγραμμα voucher 2013 ωφέλησε 35.000 ανέργους για όλους τους κλάδους και 10.000 ανέργους ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού.

Εκτός από το παραπάνω πρόγραμμα voucher γενικών ειδικοτήτων, σχεδιάζεται να υλοποιηθούν και άλλα, πιο εξειδικευμένα, σε διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους όπως ο κλάδος της υγείας και των μηχανικών (κατασκευαστικός κλάδος), ενώ συγκεκριμένος αριθμός συζητείται να τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με έμφαση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων , μέχρι 29 ετών. Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω του προγράμματος παρέχεται επιδοτούμενη κατάρτιση 80 ωρών (επιδότηση 400€ στον άνεργο) και 500 ώρες 5μηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (αμοιβή 2000€-2300€ σύμφωνα με τους όρους του voucher 2013).

Το πρόγραμμα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και για ιδιωτικές επιχειρήσεις (μικρές και μεσαίες) καθώς αποκτούν εντελώς δωρεάν εκπαιδευμένο προσωπικό για 5 περίπου μήνες, με τη μορφή πρακτικής άσκησης, ενώ θα επιδοτηθούν στη συνέχεια σε περίπτωση που αποφασίσουν να προσλάβουν τους καταρτιζόμενους μετά τη λήξη της πρακτικής τους. Στο αρχικό voucher 2013, η επιδότηση ήταν για 6 μήνες μετά τη λήξη της πρακτικής, με 375€ το μήνα για ανέργους έως 25 ετών και 450€ το μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών.

Voucher Υπολογισμός Μορίων

Η μοριοδότηση των αιτήσεων, δηλαδή η απόφαση για το ποιοι θα εγκριθούν, θα γίνει με κοινωνικά κυρίως κριτήρια (πχ διάρκεια ανεργίας, εισόδημα, ηλικία) για την κατηγορία των αποφοίτων ΔΕ και ΙΕΚ καθώς και με κριτήρια αριστείας για τους αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ (βαθμός πτυχίου, γνώση ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακό κτλ..).

Τα κριτήρια δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ΩΣΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. (σειρά προτεραιότητας υπήρχε για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας και στο voucher 2013)

Για την καλύτερη προετοιμασία σας και αύξηση των πιθανοτήτων έγκρισης σας, συμπληρώστε σήμερα τα στοιχεία σας στην ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ των μελών του δικτύου vouchergo.gr, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Εμείς θα σας ενημερώσουμε άμεσα και έγκαιρα για αυτά που πρέπει να γνωρίζετε καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείτε, αμέσως μετά την επίσημη προκήρυξη του προγράμματος Voucher 2014.

 

Voucher Κάντε Αίτηση Σήμερα

voucher

Είστε άνεργος 18- 29;

Κάντε αίτηση για συμμετοχή  στο πρόγραμμα Voucher

voucher-epixeiriseis

Είστε επιχείρηση;

Κάντε αίτηση για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα Voucher

Αν είσαι απόφοιτος ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ / ΛΥΚΕΙΟΥ / ΙΕΚ, κάνε την αίτησή σου για voucher.

Αν είσαι απόφοιτος ΑΕΙ / ΤΕΙ, κάνε την αίτησή σου για voucher.

Αν είστε εκπρόσωπος επιχείρησης και αναζητάτε εκπαιδευμένο επιδοτούμενο προσωπικό, κάντε την αίτησή σας.

Σχολιάστε!

σχόλια

Tags: , , , , , ,

About the Author

About the Author: Απόστολος Κουτρουμπέλης, εκπαιδευτικός και υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια διεξοδικά με τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά εργασίας, αλλά και τα κριτήρια με τα οποία πρέπει οι επιχειρήσεις και οι άνεργοι να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα Voucher. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Comments are closed.

Top