Pin It

Voucher για ανέργους και επιχειρήσεις

voucher-espa

Πρόγραμμα voucher για 1.000 ανέργους στην πληροφορική

Share Button

voucher

Πρόγραμμα voucher για 1.000 ανέργους στην πληροφορική

Γνώσεις στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, πρόκειται να αποκτήσουν χίλιοι άνεργοι, ηλικίας 18-24 ετών, από τις πέντε περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο έργου που θα υλοποιήσει εντός του 2015 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Από το έργο, που περιλαμβάνει κατάρτιση πιστοποίηση των γνώσεων των συμμετεχόντων, θα επωφεληθούν επίσης εκατοντάδες επιχειρήσεις.
Η παρουσίαση του έργου υπό τον γενικό τίτλο «Δράσεις κατάρτισης , πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)», έγινε στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ιωάννη Πλακιωτάκη.Το έργο αποτελεί σύμπραξη του ΣΕΠΒΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Περιλαμβάνει προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας στον τομέα των ΤΠΕ.

Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε ότι «για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας προχωρά στοχευμένα και εξειδικευμένα στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για 15.000 ωφελούμενους σε τομείς όπως είναι η πληροφορική, τα Logistics, το λιανεμπόριο και το εξαγωγικό εμπόριο» ενώ ανακοίνωσε ότι «τα έργα του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος το οποίο εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες θα τρέξουν αμέσως και μέσα στον Ιανουάριο». Σύμφωνα με τον κ Πλακιωτάκη, μελέτη του ΕΚΚΕ για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων με Voucher (σ.σ. κουπόνια εκπαίδευσης), έδειξε ότι τουλάχιστον το 20% των καταρτιζόμενων βρίσκει μόνιμη θέση απασχόλησης.

Η κατανομή του προγράμματος Voucher πληροφορικής

Για το συγκεκριμένο έργο το υπουργείο Εργασίας αναμένει τα ποσοστά αυτά να είναι πολύ υψηλότερα, μιας και στο χώρο των ΤΠΕ υπάρχει ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ,Θεόφιλος Μυλωνάς, «στην ΕΕ παρά τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, τα κενά στον τομέα των ΤΠΕ υπολογίζονται σε 900.000 θέσεις». Γεωγραφικά οι δράσεις καλύπτουν τις περιφέρειες κεντρικής και δυτικής Μακεδονία (περιφέρειες σταδιακής εξόδου) και ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΑΜΘ), Θεσσαλίας και Ηπείρου (περιφέρειες σύγκλισης).
Η κατανομή ανά περιφέρεια των ωφελούμενων έχει ως εξής:
 • Κ.Μακεδονία (482 ωφελούμενοι),
 • Δ.Μακεδονία (58),
 • ΑΜΘ (170),
 • Θεσσαλία (194),
 • Ήπειρος (96).

Ποιο είναι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης;

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αφορά μεταξύ άλλων εξειδικευμένη γνώση σε:

 • τεχνολογίες πληροφορικής,
 • Web development
 • Mobile development,
 • Cloud computing,
 • Digital Marketing,
 • Design,
 • Robotics και
 • E-commerce

Που θα απευθυνθείτε για να κάνετε αίτηση για το νέο voucher;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα από τα συνεργαζόμενα κέντρα σε όλη την Ελλάδα για το πρόγραμμα Voucher. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δείτε περισσότερα για το νέο voucher

Σχολιάστε!

σχόλια

Tags: , , , , , ,

About the Author

About the Author: Απόστολος Κουτρουμπέλης, εκπαιδευτικός και υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια διεξοδικά με τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά εργασίας, αλλά και τα κριτήρια με τα οποία πρέπει οι επιχειρήσεις και οι άνεργοι να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα Voucher. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Comments are closed.

Top